Olemme enemmän kuin tanssikoulu. Papagaio on yhteisöllinen sambakoulu, jonka tavoitteena on tarjota mahdollisimman monipuolista samban ja brasilialaisen kulttuurin opetusta – täydellä sydämellä.

Império do Papagaio – ”Papukaijan valtakunta” – on perinteikäs helsinkiläinen sambakoulu. Värikäs yhteisömme on perustettu jo vuonna 1989, ja edelleen jatkamme kasvua ja kehitystä suomalaisen karnevaalisambakulttuurin suunnannäyttäjänä. Papagaio on voittanut vuosien aikana suomalaisista sambakouluista ylivoimaisesti eniten karnevaalimestaruuksia: tällä hetkellä niitä on jo 17 kappaletta, viimeisin vuodelta 2023!

Sambakoulu on Rion tyyliin aatteellinen yhdistys, jonka toiminnan päämääränä on opettaa ja ylläpitää aitoa brasilialaista samba- ja karnevaalikulttuuria Suomessa. Toimintamme on täysin vapaaehtoisuuteen ja talkootyöhön perustuvaa, ja kaikki ovat tervetulleita mukaan iloiseen joukkoomme!

Sambakoulun toimintakausi on elokuun puolivälistä useimmiten kesäkuun puolivälissä järjestettävään Helsinki Samba Carnavaliin asti. Karnevaalit ovat sambakoulun toiminnan vuotuinen huipentuma. Império do Papagaio osallistuu sambakoulujen kulkuekilpailuun joka vuosi täysin uudella teemallisella kulkueella, joka on rakennettu alusta loppuun asti sambakoululaisten talkootyöllä edellisen talven ja kevään aikana.

Tarjoamme kaikenikäisille edullisen mahdollisuuden harrastaa, oppia ja treenata aitoa brasilialaista karnevaalisambaa – tanssia ja soittoa tai vaikka molempia – sekä osallistua karnevaalikulkueeseen ja muihin esiintymisiin. Sambakoulu järjestää laadukasta opetusta omissa treenitiloissamme (Oksasenkatu 1, väestönsuoja) viikon jokaisena arki-iltana lapsille ja aikuisille. Tutustu lukujärjestykseen ja tule rohkeasti mukaan kokeilemaan – ensimmäinen sambatunti on ilmainen!

Toimintaa ohjaa hallitus, jonka toimikausi on lokakuun puolesta välistä noin vuoden verran, ja jonka jäsenistö valitsee Papagaion vuosikokouksessa.

Kauden 2023-2024 hallitus
Johanna Vehmas, puheenjohtaja
Minna Hallikainen, varapuheenjohtaja
Emmi Hynninen
Jani Kallunki
Kari Winqvist
Minni Kanerva
Nette Rohde-Nielsen
Pia Åkerberg
Tiia Moilanen

Ota meihin yhteyttä: hallitus (at) papagaio.fi tai katso täältä yhteystiedot muihin koulumme vastaaviin.