Aikuisten tanssitunnit

Tällä hetkellä tanssituntitarjontamme sisältää kolme viikkotuntia eri tasoilla: alkeet, keskitaso ja jatkotaso, joiden lisäksi joka toinen viikko järjestettäviä tunteja ovat malandro-tyyli, baiana mix ja tanssi + bateria. Lue tarkemmat tuntikuvaukset lukujärjestyksen alapuolelta. Säännöllisten viikkotuntien isäksi järjestämme aika ajoin tiiviskursseja torstaisin ja lauantaisin. Näistä ilmoitamme aina erikseen. Seuraa erityisesti Facebook-ryhmäämme.

Aikuisten tunneille ovat tervetulleita kaikki 16 vuotta täyttäneet. Lasten tunnit löydät täältä. Lasten ilmoittautuminen: lapset (at) papagaio.fi.

Tanssitunnit ovat vain osa opetuksestamme, sillä Papagaiossa voit oppia myös soittamaan sambaa.

Papagaion lukujärjestys syksy 2024

Tuntikuvaukset

Samban alkeet 

Tiistaisin klo 18.15-19.10

Samban alkeet -tunneilla tutustutaan karnevaalisamballe ominaiseen vartalon käyttöön ja musiikin rytmiin sekä opetellaan perusaskel, samba no pé, ihan alusta lähtien. Lisäksi opetellaan myös muita karnevaalisamban liikkeitä sekä niiden yhdistämistä lyhyinä sarjoina. Et tarvitse aiempaa tanssikokemusta. Opettajina toimivat Papagaion vaihtuvat ohjaajat.

Tunneille voi tulla koska vaan, vaikka kesken kauden mukaan, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.

Samban keskitaso 

Tiistaisin klo 19.15-20.15

Onko takana kokonainen kausi samban alkeita ja haluat lisää haastetta? Onko samba no pé jo tuttu, mutta haluat oppia lisää? Hyppää keskitason tunnille, niin opit entistäkin enemmän sambasta monipuolisten opettajiemme johdolla! Tunnilla tanssitaan tyylillisesti monipuolisia, vauhdikkaita sambasarjoja, syvennytään tarkemmin perustekniikkaan (perusaskel eli samba no pé, lantion liikkeet, vartalon ja käsien käyttö), harjoitellaan tilan hahmottamista, sambarytmissä liikkumista ja tanssillisuutta. Tunnille ovat tervetulleita kaikki vähintään puoli vuotta karnevaalisambaa tanssineet. Tunnilla oletetaan, että samba no pé -askel sujuu ainakin hitaaseen tempoon. Ei ennakkoilmoittautumista, tervetuloa mukaan! Opettajina toimivat Papagaion vaihtuvat ohjaajat.

Samban jatkotaso

Keskiviikkoisin klo 18.45-19.45

Jatkotason tunti tarjoaa haastetta passistoille ja muille edistyneemmille tanssijoille, jotka haluavat hioa tekniikkaansa ja ilmaisuaan, omaa yksilöllistä tyyliään. Paneudu samban eri vivahteisiin tällä tunnilla, jolla käsitellään monipuolisesti erilaisia teemoja, kuten Salgueiro-tyylin samba, soolotanssi eri soittimien mukaan, esiintyminen jne. Tunnille ovat tervetulleita kaikki vähintään vuoden karnevaalisambaa tanssineet. Tunnilla oletetaan, että samba no pé -askel sujuu enredo-tempoon. Ei ennakkoilmoittautumista. Opettajina toimivat Papagaion vaihtuvat ohjaajat.

Malandro-tyyli

Joka toinen maanantai parittomina viikkoina klo 17.00-18.00

Malandro on kuin samban ”paha poika” – notkea tanssi ja leikkisät askelkuviot. Malandro-tyylissä laitetaan kantapäät kevyesti lattiaan, keho taipuu iloisesti ja tanssi houkuttelee mukaansa. Tyyli oli alun perin maskuliininen, mutta nykyään naisetkin ovat omaksuneet tyylin osaksi karnevaalisambaa. Tunnit ohjaa Cassio tai Sergey.

Baiana Mix

Joka toinen perjantai parillisina viikkoina klo 17.15-18.15

Baiana Mix -tunnilla tanssitaan normituntia rauhallisempaan tahtiin samban sykettä kuitenkaan unohtamatta. Tuntien sisällöt ja teemat vaihtelevat: toisilla keskitymme enemmän sambatanssiin, toisilla taas tutustumme nimenomaan baianarooliin ja suuren hameen käyttöön. Tunnit sopivat kaikille samban perusteet hallitseville. Opettajina toimivat Papagaion vaihtuvat opettajat. Lisätietoa baianoista

Tanssi + bateria

Perjantaisin klo 18.30-19.30 (ohjausta parillisina viikkoina, itsenäistä tanssia parittomina viikkoina)

Perjantaisin soitetaan ja tanssitaan yhdessä! Joka toinen viikko paikalla on tanssinopettaja ohjaamassa tanssia, joka toinen viikko tanssilattia on avoin Papagaion jäsenten vapaalle tanssin harjoittelulle livesoiton tahtiin. Ohjatuilla tunneilla voidaan keskittyä esim. baterian soittimiin, breikkeihin tai batucadan muihin osiin. Tunnit sopivat parhaiten samban alkeet jo hallitseville tanssijoille. Opettajina toimivat Papagaion vaihtuvat ohjaajat sekä baterian mestre ja diretorit.