Papagaion bateria etsii ja kouluttaa jatkuvasti uusia soittajia kasvavaan joukkoomme. Kaikki rytmeistä ja hauskassa porukassa soittamisesta kiinnostuneet ovat tervetulleita. Sambakoulu Papagaio järjestää laadukasta alkeisopetusta viikoittain koko toimintakauden ajan. Mukaan voi tulla koska vaan, toki suositellaan aloittamista heti syyskauden alusta lähtien, kun harjoituksissa on paljon muitakin ensikertalaisia.

Bateria on sambakoulun sydän. Ilman bateriaa ei ole tanssia, musiikkia eikä karnevaalia!

Jokaisella on rytmitajua, ja harjoitus tekee aloittelijastakin ritmistan*. Sambakoulun vuosi huipentuu tietenkin suureen karnevaalikulkueeseen Helsinki Samba Carnavalissa – kymmenien rumpalien orkesterissa kymmenille tuhansille katsojille soittamisen elämys on unohtumaton!

*Ritmista = Näin kutsutaan Riossa sambakoulun baterian rumpaleita.

Baterian alkeisopetus: Maanantaisin klo 18.15-19.30
Alkeistunneilla opit kaiken sambakoulun rumpuorkesterin soittimista, karnevaalisamban rytmiikan perusteet ja pääset soittamaan paljon yhdessä muiden kanssa! Bateria koostuu eri tyyppisistä karnevaalisamballe ominaisista rummuista ja muista lyömäsoittimista, joilla on yhteisessä rytmissä kullakin omat tehtävänsä. Baterian soittimista jokainen varmasti löytää oman suosikkinsa. Alkeistunneilla tutustutaan soittimien perustekniikoihin, bateriana soittamiseen sekä erilaisiin perustason rytmikuvioihin joita sambakoulun bateria käyttää musiikissaan.

Samba kuuluu kaikille: Alkeistunneille ovat tervetulleita kaikki ikään, sukupuoleen ja soittokokemukseen katsomatta. Et tarvitse omaa soitinta – ota mukaan vain iloinen mieli ja innostus oppia uutta! Soittamisen riemuun pääsee mukaan jo ensimmäisestä kerrasta alkaen. Alkeistunneilla mukana on usein myös pidempään soittaneita baterialaisia, jotka opettelevat jotain uutta soitinta. Älä ujostele kysyä heiltä neuvoa, konkarit auttavat mielellään!

Papagaion bateria: Maanantaisin klo 19.45-21.15
Mestre de Bateria: Markus ”Maracujá” Jaatinen

Alkeisryhmästä voit siirtyä mukaan sambakoulun varsinaisen baterian harjoituksiin heti, kun baterian johtaja tätä suosittelee. Tässä vaiheessa ”oma” soitin on löytynyt ja pysyy käsissä jo niin hyvin, että kovemmillakin tempoilla soittaminen luonnistuu. Baterian treeneissä käydään läpi mm. uutta ja vanhaa sambakoulun keikkaohjelmistoa, samba-enredoja (laulettuja karnevaalisambakappaleita sovituksineen), vaativampia rytmikuvioita tai vaikkapa muita rytmejä kuten samba-funkia. Papagaion baterian soittotyyli mukailee riolaisen sambakoulu Estação Primeira de Mangueiran perinteitä, mutta myös muiden sambakoulujen ohjelmistoon ja kuvioihin tutustutaan. Ja tietenkin soitetaan myös ikiomaa tuotantoamme – joka vuosihan sävellämme sambakoululaisten voimin karnevaalikulkueessa esitettäväksi uuden suomenkielisen samba-enredon!

Baterian kevätkausi maaliskuusta alkaen on omistettu kesän karnevaaleihin valmistautumiselle: Soittokunnon kasvattamiselle ja kulkueessa soitettavan samba-enredon sovituksen opettelulle ja hiomiselle. Karnevaaleille ja keikkailevaan ryhmään pääsee baterian treenien kautta. Uudet soittajat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan sambakoulun aktiivitoimintaan!

Maanantain tuntien lisäksi baterialla on perjantaisin soitinsektiotreenejä edistyneille sekä Tanssi+Bateria yhteistunnit. Myös näihin pääsee mukaan baterian johtajan suosituksella.

Banda Reggae Papagaio: Torstaisin klo 20.15-22.00 (tauolla toistaiseksi)
Mestre de Bateria: Kari ”Careca” Winqvist

Banda Reggae Papagaio on Papagaion alaisuudessa toimiva, samba-reggaeen ja muuhun autenttiseen afrobrasilialaiseen musiikkiin keskittynyt yhtye. Mukaan valittavien soittajien tulee jo osata jokin soitin. Lisää tietoa bändistä löytyy BRP:n omilta sivuilta. Tarkemmat tiedustelut treeneistä ja toimintakaudesta: kari (at) papagaio.fi

Lasten ja nuorten bateria / Bateria Mirim: Sunnuntaisin klo 16.00-17.40
Opettajat: Hanna Ekström ja Kari Winqvist

Baterian junioriosasto noin 10-18 -vuotiaille soittajille. Soitetaan brasilialaisilla sambarummuilla erilaisia rytmejä ja kuvioita, reipasta sambaa ja svengaavaa samba-reggaeta. Mukaan pääsee ilman soittokokemusta tai omia soittimia – rytmit ovat meneviä ja treenimaksut edullisia!
Tiedustelut: mirim (at) papagaio.fi

Pagode: Sunnuntaisin klo 18.15-21.15
Opettaja: Kari Winqvist

Pagode, samba de mesa, partido alto, samba de raíz…sambistojen rakastamalla rennommalla samban tyylillä on monta nimeä. Pagodessa käytettävät perkussiosoittimet ovat karnevaalisambaa kevyempiä. Melodiasoittimilla sekä laululla on erityisen tärkeä rooli. Mukaan pagode-treeneihin pääsee, kun hallitsee jo jonkun soittimen. Vaihtoehtoisesti voi tulla mukaan opettelemaan repertuaaria laulamisen kautta, sillä pagode-treeneissä kaikki laulavat. Tarkemmat tiedustelut treeneistä ja toimintakaudesta: kari (at) papagaio.fi

 

Papagaion lukujärjestys syksy 2024