Haluatko kehittää karnevaalisamban tanssi- ja esiintymistaitojasi ja levittää samban ilosanomaa yhtenä Papagaion esiintyjistä? Papagaion tanssijat esiintyvät aktiivisesti erilaisissa tilaisuuksissa, ja esiintymistoiminnasta, koreografioista ja kulkuetanssista kiinnostuneille harrastajille on tarjolla kaksi koulutusryhmää, joissa harjoitellaan keikkaohjelmistoa ja esiintymistä kokeneiden ohjaajien opastuksella.

Molemmat ryhmät harjoittelevat tiiviisti koko sambakoulun lukuvuoden ajan valmistellen show-kokonaisuuksia aina sisääntuloista esittäytymiseen, keikkakoreografioista kulkueisiin ja improvisointiin. Tavoitteena on, että jokainen koreografiaryhmän jäsen pääsee kauden aikana mukaan myös Papagaion keikoille.

Esiintyvät ryhmät hakevat riveihinsä innokkaita, keikkailusta ja tanssiryhmätoiminnasta kiinnostuneita uusia keikkatanssijoita erikseen järjestettävän tanssikatselmuksen kautta.

Esiintyvä ryhmä 1
* Torstaisin klo 19.00-20.00
* Keikkaryhmään pyrkijöiltä edellytetään sitoutumista keikkailuun ja treenaamiseen sekä tietysti rentoa sambakouluhenkisyyttä. Samban perusliikkeiden (samba no pé, lantion liikkeet, käsien ja vartalon käyttö) tulee olla hallussa hitaaseen tempoon ja keskitempoon.
* Treeneissä harjoitellaan keikka-ohjelmistoa, ohjelmistoon liittyvää perustekniikkaa sekä lavalla ja keikkapaikalla tarvittavia esiintymistaitoja. Lisäksi kauden aikana tutustutaan erilaisten pukujen kanssa esiintymiseen, esiintymismeikin tekoon ynnä muihin keikkailijalle tärkeisiin asioihin.
* Ohjaajat: Marja Ojala, Kati Suomela ja Jenny Nissinen

Esiintyvä ryhmä 2
* Keskiviikkoisin klo 19.50-21.15
* Sambakoulun edistyneen tason keikkaryhmä. Ryhmään valittavilta tanssijoilta edellytetään treeneihin sekä keikkailuun sitoutumista ja edistyneen tason liikekieltä. Koreografia 2 -ryhmän ydinosaamista on nopeaan karnevaalitempoon tanssiminen ja liikkeistä tärkeimpänä nopean samba no pé -askeleen tanssiminen koreografian edellyttämällä tyylillä.
* Treeneissä harjoitellaan, hiotaan ja ylläpidetään keikka-ohjelmistoa.
* Ohjaajat: Katja Ilppola, Kaisa Solin ja Salla Kytömäki

Koreografiaryhmien lisäksi jäsenillämme on mahdollisuus soittaa esiintymisissä ja karnevaaleilla.