Tanssiopettajina toimivat kaudella 2017-2018: Katja, Marja, Salla, Fanny, Kati S, Hanna, Kaisa, Kirsi, Kati B, Johanna ja Maarit. Lisäksi toisinaan saattaa olla vierailevia opettajia pitämässä jotain erikoistuntia. Kiinnostaako sinua opettaminen? Kerro toiveistasi Fannylle tai tuntisi opettajalle. Lisäksi soiton puolella jatkavat mestret Markus ja Kari.

”Brasilialainen samba on intensiivistä sekä henkisesti että fyysisesti, siihen ei voi olla reagoimatta. Periaate on yksinkertainen: Rumpu käskee, tanssija vastaa – tanssi menee korvista sisään ja tulee ulos kehosta. Jokainen oppii jos asenne on kohdallaan, samba ei ole väristä tai kansallisuudesta kiinni!”

Lähiaikoina täydennetään opettajakuvauksia.

Kirsi, ”Kikka”
Kirsi on harrastanut sambaa vuodesta 2001. Hän on tanssinut karnevaaleissa viisi kertaa passistana. Hän on käynyt ottamassa mallia myös Riosta, jossa osallistui Porto da Pedran kulkueeseen vuonna 2005. ”Tykkään opettaa lantion tekniikkaa ja ylävartalon käyttöä.” Kirsi oli baterian kuningatar vuonna 2012.

Johanna
Johanna löysi sambakoulun alkuvuodesta 2001, ja hullaantui heti sambakoulutoiminnan kokonaisvaltaisuuteen. Kaipaus Brasiliaan on vienyt Rion karnevaaleille jo 7 kertaa, ja Johanna on jopa tanssinut kerran riolaisen sambakoulun passistana karnevaalikulkueessa. Johanna on toiminut Papagaion karnevaalipäällikkönä vuodesta 2007 sekä suunnitellut ja valmistanut esiintymisasuja sambakoululle. Johanna oli baterian kuningatar vuonna 2013.

Kati B
Katilla on takanaan viidettoista karnevaalit ja jos jonkinmoista keikkaa, reissua ja touhua Papagaion riveissä. Hän rakastaa bateriaa ja soittaa siinä itsekin. Jos Kati saisi päättää, tunneilla olisi aina livemusaa. Riosta Katilla on kokemusta pariltakin eri vuodelta niin tanssitunneilta, sambakoulu- ja kulkuetreeneistä kuin itse kulkueistakin Estacio de San ja Renascer de Jacarepaquan riveissä. Kati oli baterian kuningatar vuonna 2011.

Fanny
Fanny aloitti samban vuonna 2001 ja on harrastanut sitä aktiivisesti vuodesta 2004. Hän aloitti nuorten ryhmästä, jatkoi aikuisten tunneille ja pääsi ensimmäisen kerran passistaksi 2008. Tämän jälkeen hän on tanssinut passistana neljä kertaa. Fanny tykkää vetää hikisiä tunteja hauskojen koreografioiden, tekniikkaharjoitusten ja lantiotekniikan parissa. Fanny oli baterian kuningatar vuonna 2014.

Maarit
Maarit tutustui sambaan Yliopistoliikunnan tunneilla vuonna 2002. Parin vuoden kuluttua hän löysi tiensä Papagaioon. Maarit on osallistunut Papagaion kulkueeseen niin aloissa, vaunuissa, comissãossa kuin huoltojoukoissakin, passistana ensimmäisen kerran 2009 ja sen jälkeen neljä kertaa.

Salla
Salla tanssi ensimmäistä kertaa passistana vuonna 2012 ja sen jälkeen neljä kertaa. Opetuskokemusta hänelle on kuitenkin kertynyt jo vuosia Papagaion lasten ja nuorten tuntien vetäjänä sekä Sambic-opettajana. Papagaion kulkueissa Salla on tanssinut useita kertoja comissãossa eli etujoukossa sekä vaunussa. Salla on myös innokas zoukaaja.

Katja
Katja löysi sambatunneille vuonna 1997 oltuaan Brasiliassa työharjoittelussa. Katja on opettanut säännöllisesti sambaa vuodesta 2002 lähtien ensiksi tamperelaisessa sambakoulussa União da Roseirassa ja sittemmin Imperio do Papagaiossa. Katja piti myös vuosina 2006-2010 Baila Brasil tunteja Helsingin työväenopistossa. Katja tykkkää opettaa tanssin tekniikkaa ja improvisointia. Katja oli baterian kuningatar vuonna 2016.

Marja
Marja on tanssinut Papagaiossa vuodesta 2003. Hän vetää tanssijoiden toista keikkaryhmää, Koreo 1:tä yhdessä Kati S:n kanssa. Karnevaaleilla Marja on tanssinut viisi kertaa vaunussa ja toiminut myös alaliiderinä eli ryhmänvetäjänä. Vuonna 2012 hän tanssi maadestaquena eli kuvitti kulkueen yksittäistä osaa suurella huomiotaherättävällä asulla kadulla tanssien. Marja on myös kokenut Rion-kävijä ja vieraillut lukuisilla paikallisilla sambakouluilla.

Markus
Mestre da bateria eli baterianjohtaja. Markus on Papagaion omia kasvatteja vuodesta 1994. Syksystä 2010 saakka vetänyt bateriaa. Siviilipuolella ammattirumpali ja lyömäsoittaja, joka toimii laajalti latinalaisamerikkalaisen musiikin parissa Suomessa.

Kari
Kari on pitkän linjan papagaiolainen. Hän on toiminut useita vuosia Papagaion baterianjohtajana ja ollut perustamassa ja johtamassa Banda Reggae Papagaioa alusta lähtien. Kari aloitti sambauransa Cariocassa 1987. 1991 Karista tuli Cariocan baterian johtaja jossa roolissa hän toimi vuoteen 1995 saakka. Vuonna 1996 Kari muutti Helsinkiin ja hänestä tuli Papagaion jäsen. 2004 Karista tuli Papagaion baterianjohtaja, mitä hän jatkoi vuoteen 2007 saakka. BRP:n johtajana Kari on toiminut perustusvuodesta 1998 lähtien lukuunottamatta muutaman vuoden taukoa vuosina 2005-2009. 2009 Kari palasi taas BRP:n johtajaksi jossa roolissa hän on toiminut siitä lähtien.