Tanssiopettajina toimivat Papagaion pitkän linjan opettajakokemuksen omaavat tanssijat ja kuluvan karnevaalikauden passistat, eli tanssikokeella valitut sambakoulun parhaat soolotanssijat. Tiistain alkeiden vakio-opettajana on Fanny. Keskiviikon alkeissa ja muilla aikuisten tunneilla on vaihtuva opettaja (ks. tuntikohtaiset opettajalistat). Keikkailevien ryhmien vetäjinä on Kati S, Marja, Katja ja Kikka jotka satunnaisesti opettavat myös muilla tunneilla. Lisäksi toisinaan saattaa olla vierailevia opettajia pitämässä jotain erikoistuntia. Salla ja Jenny ovat lasten ja nuorten vakiotuntiopettajat. Kiinnostaako sinua opettaminen? Kerro toiveistasi Fannylle tai tuntisi opettajalle. Soiton puolen opetuksen vastaamisesta jatkavat mestret Markus ja Kari, sekä lasten/nuorten ryhmässä lisäksi Kati B.

”Brasilialainen samba on intensiivistä sekä henkisesti että fyysisesti, siihen ei voi olla reagoimatta. Periaate on yksinkertainen: Rumpu käskee, tanssija vastaa – tanssi menee korvista sisään ja tulee ulos kehosta. Jokainen oppii jos asenne on kohdallaan, samba ei ole väristä tai kansallisuudesta kiinni!”

Fanny
Fanny aloitti samban vuonna 2001 ja on harrastanut sitä aktiivisesti vuodesta 2004. Hän aloitti nuorten ryhmästä, jatkoi aikuisten tunneille ja pääsi ensimmäisen kerran passistaksi 2008. Tämän jälkeen hän on tanssinut passistana useamman kerran. Fanny tykkää vetää hikisiä tunteja hauskojen koreografioiden, tekniikkaharjoitusten ja lantiotekniikan parissa. Fanny oli baterian kuningatar vuonna 2014.

Hanna
Hannan aloitettua Papagaiossa 2003 sambakärpänen puraisi kunnolla ja sambasta tuli hänelle elämäntapa. Hanna on osallistunut Papagaion karnevaalikulkueeseen aloissa, vaunuissa destaquena, comissãossa, sekä passistana vuodesta 2011 lähtien useampana vuotena. Hanna on ollut mukana myös karnevaalikulkueiden suunnittelussa, jopa karnevaalipäällikön roolissa. Hanna on hakenut Riosta oppia ja tanssinut Rion karnevaaleilla Estacio de San riveissä. Hanna kuuluu keikkailevaan ryhmään.

Johanna
Johanna löysi sambakoulun alkuvuodesta 2001 ja hullaantui heti sambakoulutoiminnan kokonaisvaltaisuuteen. Kaipaus Brasiliaan on vienyt Rion lukuisia kertoja ja Johanna on jopa tanssinut riolaisen sambakoulun passistana karnevaalikulkueessa. Johanna on toiminut Papagaion karnevaalipäällikkönä vuodesta 2007 sekä suunnitellut ja valmistanut esiintymisasuja sambakoululle. Johanna on tanssinut Papagion passistana useamman kerran ja oli baterian kuningatar vuonna 2013.

Kari
Kari on pitkän linjan papagaiolainen. Hän on toiminut useita vuosia Papagaion baterianjohtajana ja ollut perustamassa ja johtamassa Banda Reggae Papagaioa alusta lähtien. Kari aloitti sambauransa Cariocassa 1987. 1991 Karista tuli Cariocan baterian johtaja jossa roolissa hän toimi vuoteen 1995 saakka. Vuonna 1996 Kari muutti Helsinkiin ja hänestä tuli Papagaion jäsen. 2004 Karista tuli Papagaion baterianjohtaja, mitä hän jatkoi vuoteen 2007 saakka. BRP:n johtajana Kari on toiminut perustusvuodesta 1998 lähtien lukuunottamatta muutaman vuoden taukoa vuosina 2005-2009. 2009 Kari palasi taas BRP:n johtajaksi jossa roolissa hän on toiminut siitä lähtien.

Kati B
Kati on ollut Papagaiossa mukana jo 90-luvulta saakka ja tanssi monta vuotta passistana, opetti, ja veti esiintyvää ryhmää ja oli baterian kuningattarenakin vuonna 2011. Katiin törmää edelleen silloin tällöin tanssitunneilla, mutta hän on aktiivinen baterian jäsen ja vetää lasten/nuorten rumpuryhmää yhdessä Karin kanssa.

Kati S
Kati eli Katinha on aloittanut samban tanssimisen Papagaiolla vuonna 2001 ja sambannut näiden vuosien aikana tiensä nuortenryhmästä ensin alaliideriksi, sitten passistaksi (ensimmäistä kertaa 2007), vähitellen Papagaion toisen keikkaryhmän opeksi, ammattilaisryhmiin ja mm. suomenmestaruus-comissãon koreografiksi (2017). Kati opettaa ja keikkailee ahkerasti Helsingissä niin freelancerina, oman Sambitious-kollektiivin kanssa kuin tietenkin rakkaan Papagaion riveissä. Osalle suomisambaajista Kati on tullut tutuksi FjaK.org -sivuston sambavideoilta. Katia näkee sambakoululla joka perjantai Koreografia 1 -ryhmän treenejä ohjaamassa sekä satunnaisesti tiiviskursseja pitämässä – ehkä myös viikkotunneilla!

Katja
Katja löysi sambatunneille vuonna 1997 oltuaan Brasiliassa työharjoittelussa. Katja on opettanut säännöllisesti sambaa vuodesta 2002 lähtien ensiksi tamperelaisessa sambakoulussa União da Roseirassa ja sittemmin Imperio do Papagaiossa. Vuosina 2006-2010 Katja piti Baila Brasil tunteja myös Helsingin työväenopistossa. Katja tykkää opettaa tanssin tekniikkaa ja improvisointia ja on yksi Koreografia 2 -ryhmän vetäjistä. Katja oli baterian kuningatar vuonna 2016.

Kirsi, ”Kikka”
Kikka on harrastanut sambaa vuodesta 2001 ja on tanssinut karnevaaleilla useana vuotena passistana. Hän on käynyt ottamassa mallia myös Riosta, jossa osallistui Porto da Pedran kulkueeseen vuonna 2005. Kikka on yksi Koreografia 2 -ryhmän vetäjistä. Tunneillaan Kikka tykkää opettaa lantion tekniikkaa ja ylävartalon käyttöä. Kikka oli baterian kuningatar vuonna 2012.

Maarit
Maarit tutustui sambaan Yliopistoliikunnan tunneilla vuonna 2002. Parin vuoden kuluttua hän löysi tiensä Papagaioon. Maarit on osallistunut Papagaion kulkueeseen niin aloissa, vaunuissa, comissãossa kuin huoltojoukoissakin, passistana ensimmäisen kerran 2009 ja sen jälkeenkin useana vuotena. Maarit on toiminut aiemmin myös Koreografia 2-ryhmän vetäjänä.

Marja
Marja on tanssinut Papagaiossa vuodesta 2003. Hän vetää Koreografia1 -ryhmää yhdessä Kati S:n kanssa. Karnevaaleilla Marja on tanssinut usean kerran vaunussa ja toiminut myös alaliiderinä. Vuodesta 2012 lähtien hän on tanssinut usein maadestaquena. Marja on myös kokenut Rion-kävijä ja vieraillut lukuisilla paikallisilla sambakouluilla.

Markus
Markus on Papagaion mestre da bateria eli baterianjohtaja. Markus on Papagaion omia kasvatteja vuodesta 1994 ja on vetänyt bateriaa syksystä 2010 saakka. Siviilipuolella Markus on ammattirumpali ja lyömäsoittaja, joka toimii laajalti latinalaisamerikkalaisen musiikin parissa Suomessa.

Salla
Salla tanssi ensimmäistä kertaa passistana vuonna 2012 ja sen jälkeenkin useampana vuotena. Opetuskokemusta hänelle on kuitenkin kertynyt jo vuosia Papagaion lasten ja nuorten tuntien vetäjänä sekä Sambic-opettajana. Papagaion kulkueissa Salla on tanssinut useita kertoja comissãossa eli etujoukossa sekä vaunussa. Salla on myös innokas zoukaaja. Salla keikkailee Papagaion esiintyvän ryhmän kanssa.

Sanna
Muun tanssiharrastuksen ohessa Sanna päätti käydä kokeilemassa sambaa 2006 Yliopistoliikunnan tunneilla ja innostui sambasta siinä määrin että päätyi Papagaioon jo seuraavana vuonna. Vuodesta 2008 lähtien Sanna on tanssinut Papagaion kulkueissa aloissa, vaunussa, comissãossa, maadestaquena ja vuonna 2017 myös passistana. Sanna on kuulunut jo vuosia Papagaion keikkailevaan ryhmään.

Sonya
Jo 3-vuotiaasta asti eri tanssilajeja harrastanut Sonya aloitti samban Papagaiossa vuonna 2014. Sonya on tanssinut Papagaion karnevaalikulkueissa aloissa sekä passistana ensimmäistä kertaa vuonna 2017. Sonya kuuluu Papagaion esiintyvään ryhmään ja Sonyan voi nähdä keikkailemassa myös sambaryhmä Milagren kanssa.