LUKUJÄRJESTYS KAUDELLA 2016-2017

 

Alkeet ti klo 18.00-18.55
Olitko katsomassa sambakarnevaaleja ja jäit miettimään, ”miten tuonne pääsee mukaan”? Etsitkö iloista ja hikistä lajia, jossa pääset treenaamaan omannäköistäsi tanssia, kuuntelemaan ihanaa musiikkia ja tutustumaan uusiin ihmisiin?

Taso ja ikä: Jos et ole aikaisemmin tanssinut karnevaalisambaa, tämä on sinulle oikea tunti. Aikuiset ja 16 vuotta täyttäneet.
Opettaja/t: kauden alkaessa vakituinen opettaja, saattaa vaihtua ajoittain
Varusteet: mukavat liikuntavaatteet, jumppatossut, aerobic- tai tanssilenkkarit

Sisältö: kauden alussa tunti alkaa aivan alusta. Kauden aikana käydään läpi mukavassa tempossa perustekniikkaa (perusaskel samba no pé, lantionliikkeet, vartalon ja käsien käyttö) lyhyitä tanssisarjoja, tilan hahmottamista, rytmissä liikkumista ja tutustutaan sambaan myös musiikkina.

Tavoitteet: Kauden päättyessä oppilaalla tulisi olla jo selkeä näkemys samban perusliikkeistä sekä hitaasta samba no pésta. Oppilas myös tuntee jonkin verran brasilialaista musiikkia, soittimia sekä on kokeillut myös improvisaatiota koreografian lisäksi. Suosittelemme alkeitten kertaamista, vaikka oppilas siirtyisi keskitason tunnille. Mikäli etsit ns. perustason tuntia, jossa käydään tekniikkaa rauhallisemmassa tempossa, tämä on juuri se tunti.

Keskitaso ti klo 19.00-20.15
Onko takana kokonainen kausi samban alkeita ja sambakärpänen on päässyt puraisemaan? Tuntuiko samba no pé helpolta ja nyt haluat lisää? Hyppää keskitason tunnille, niin opit entistäkin enemmän sambasta!

Taso ja ikä: Tunnille ovat tervetulleita kaikki vähintään puoli vuotta (eli yhden kauden) karnevaalisambaa tanssineet aikuiset ja 16 täyttäneet. Osaathan tälle tunnille tulessasi jo samba no pé:n hitaaseen tahtiin.
Opettaja/t: vaihtelevat kauden aikana
Varusteet: jumppatrikoot ja -toppi, tanssilenkkarit tai -tossut sekä halutessasi sambaan soveltuvat korkokengät, esimerkiksi lattarikengät (sisätreeniin) tai paksupohjaiset sambakengät.

Sisältö: Tunnilla tanssitaan vauhdikkaita sambasarjoja, opitaan perustekniikkaa (perusaskel samba no pé, lantion liikkeet, vartalon ja käsien käyttö), tilan hahmottamista, sambarytmissä liikkumista ja tanssillisuutta. Aivan aloittelijoille suositellaan Alkeet-tuntia. Näillä molemmilla tunnilla kannattaa vasta yhden kauden tanssineen käydä rinnakkain.

Tavoitteet: Kauden päättyessä oppilaalla tulisi olla hidas samba no pé täysin hallussa ja kyky tanssia jo jonkin verran samba no péta keskinopeaan rytmiin, mieluiten sujuvasti. Myös liikevaraston tulisi ulottua jo hieman perusliikkeitä pidemmälle ja perustekniikan tulisi ehdottomasti olla kunnossa. Jonkinlaista käsitystä samban musiikista ja sen rakenteista tulisi olla sekä myös ymmärrystä, kuinka sambassa improvisoidaan. Improvisaatiota käsitellään syvemmin Showsamba-tunnilla, joka onkin hyvä yhdistelmä keskitason tunnin kanssa.

Showsamba ke klo 18.30-19.25
Haluatko oppia esiintymään? Palaako halusi päästä treenaamaan improvisaatiota ja kehittämään omaa tanssiasi? Aiotko pyrkiä Papagaion esiintyvään ryhmään? Tässä on tunti sinulle!

Taso ja ikä: Haastavahko esiintymiseen painottuva tanssillinen tunti edistyneille keski- ja jatkotasoisille tanssijoille. Perustekniikka ja samba no pé keskinopeassa tempossa olisi hyvä osata. Aikuiset ja 16 täyttäneet.
Opettaja/t: vaihtuvat kauden aikana.
Varusteet: jumppatrikoot ja -toppi, tanssilenkkarit tai -tossut ja sambaan soveltuvat korkokengät, esimerkiksi lattarikengät tai paksupohjaiset sambakengät.

Sisältö: tunnilla harjoitellaan koreografioita, esiintymistä ja improvisaatiota. Tunnilla saattaa päästä opettelemaan myös Papagaion esiintyvän ryhmän keikkaohjelmistoa. Tämä tunti pyrkii opettamaan oppilailleen paitsi kykyä esittää koreografiaa, myös kouluttamaan heitä oman tanssin kehittämiseen sekä menestykselliseen improvisaation tanssimiseen. Tuntia suositellaan erityisesti esiintyviin ryhmiin haluaville sekä Koreografia 1:stä Koreografia 2:een siirtyville sekä keskitaso- ja tekniikkatunnin kävijöille.

Tunti on ilmainen esiintyvien ryhmien jäsenille.

Tavoitteet: Kauden päättyessä oppilaalla tulisi olla selkeä käsitys sambaesiintymisen pääperiaatteista, tyylistä ja mahdollisuuksista. Oppilas osaa varioida esiintymisessään koreografiaa, ilmentää musiikkia sekä tanssia omaa vapaata improvisaatiota. Oppilaalla tulisi olla hyvät edellytykset hakea Papagaion esiintyviin ryhmiin. Tämän tunnin kävijät ovat saaneet myös koulutusta silmällä pitäen Papagaion passistakoetta ja muita tanssikatselmuksia.

Tekniikka keski-jatko to klo 19.00-20.15
Oletko tanssinut jo pitempään ja haluat paneutua tekniikan huolelliseen harjoitteluun? Etsitkö haastavampaa tuntia, jossa käydään samban olennaisimpia liikkeitä, tekniikoita sekä samba no péta läpi? Tämä tunti on sinulle!

Taso ja ikä: Tunnille ovat tervetulleita kaikki vähintään keskinopean samba no pén ja perustekniikan taitavat aikuiset ja 16 täyttäneet.
Opettaja/t: vaihtelevat kauden aikana
Varusteet: jumppatrikoot ja -toppi, tanssilenkkarit tai -tossut sekä halutessasi myös sambaan soveltuvat korkokengät, esimerkiksi lattarikengät (sisätreeniin) tai paksupohjaiset sambakengät.

Sisältö: Tunnilla harjoitellaan erityisesti samban perustekniikkaa (perusaskel samba no pé, lantion liikkeet, vartalon ja käsien käyttö), tilan hahmottamista ja rytmissä liikkumista. Harjoituksissa keskitytään samba no pé -askeleen tekniikkaan sekä hitaassa että nopeassa tempossa, hiotaan samba no pé:n variaatioita, lantion ja vartalon liikkuvuutta sekä käsien käyttöä. Tällä tunnilla saat halutessasi ohjaajalta palautetta.

Tavoitteet: Kauden päättyessä oppilaalla on vahva käsitys samba no pésta eri tyyleillä ja eri tempoissa. Tämän lisäksi oppilaan perustekniikka on vahva, ja liikevarasto laaja.

Papagaio Groove pe klo 18.00-18.55
Etsitkö iloista ja letkeää tuntia, jossa tanssitaan muutakin kuin karnevaalisambaa? Haluatko heittää korkkarit nurkkaan ja vain nauttia musiikista sekä hauskoista koreografioista? Tule svengaamaan Groove-tunnille!

Taso ja ikä: Papagaio Groove sopii kaiken tasoisille ja ikäisille. Tule kokeilemaan!
Opettaja/t: vaihtelevat kauden aikana
Varusteet: mukavat liikuntavaatteet, jumppatossut, aerobic- tai tanssilenkkarit

Sisältö: Tunnilla käydään vaihtuvasti erilaisia afrobrasilialaisten tanssien tyylilajeja, niille ominaista liikevalikoimaa ja rytmejä. Musiikkilajeina kuullaan samba-reggaen eri tyylejä traditionaalisemmasta popimpaan, iloisia axé-karnevaalitansseja ja letkeää pagodea, saatetaanpa välillä ottaa vaikutteita myös maracatusta tai funkista. Tunnilla painotetaan erityisesti vartalon ja käsien liikkuvuutta ja laajoja linjoja.

Tavoitteet: Kauden päättyessä oppilas on tanssinut samban eri alalajeja ja oppinut monipuolista vartalon käyttöä. Erilaiset musiikkilajit ja kappaleet ovat myös tulleet tutuksi.