AIKUISTEN TANSSITUNNIT KEVÄT 2020

Aikuisten tunneille ovat tervetulleita kaikki 16 vuotta täyttäneet. Ei ennakkoilmoittautumista. Lasten tunnit löydät täältä. Lasten ilmoittautuminen: lapset (at) papagaio.fi.

Mukaan tunneille tarvitset liikuntaan soveltuvat vaatteet ja jalkineiksi tossut/tanssilenkkarit/aerobic-kengät. Keskitason tunnilla ja tekniikkatunnilla voit käyttää myös korkokenkiä (lattarikengät tai plataformat, kapeissa koroissa käytettävä muovituppea).

Alkeet ti klo 18.00-18.55

Olitko katsomassa sambakarnevaaleja ja jäit miettimään, ”miten tuonne pääsee mukaan”? Etsitkö iloista ja hikistä lajia, jossa pääset treenaamaan omannäköistäsi tanssia, kuuntelemaan ihanaa musiikkia ja tutustumaan uusiin ihmisiin? Tervetuloa Alkeet -tunnille!

Taso: Jos et ole aikaisemmin tanssinut karnevaalisambaa, tämä on sinulle oikea tunti.

Opettaja/t: Papagaion vaihtuvat opettajat, ks. tuntikohtaiset opettajat

Sisältö: Syyskauden alussa tunti alkaa aivan alusta. Kauden aikana käydään läpi mukavassa vauhdissa perustekniikkaa (perusaskel eli samba no pé, lantionliikkeet, vartalon ja käsien käyttö), tanssitaan lyhyitä sarjoja, harjoitellaan tilan hahmottamista, rytmissä liikkumista ja musiikin kuuntelua.

Tavoitteet: Syyskauden päättyessä oppilaalla tulisi olla selkeä näkemys samban perusliikkeistä sekä hitaasta samba no pésta. Oppilas myös tuntee jonkin verran brasilialaista musiikkia, soittimia ja on kokeillut improvisaatiota koreografian tanssimisen lisäksi. Mikäli etsit ns. perustason tuntia, jossa käydään läpi samballe olennaista liikekieltä ja tanssitekniikkaa rauhallisemmassa tempossa, tämä on juuri se tunti.

Keskitaso ti klo 19.00-20.15

Onko takana kokonainen kausi samban alkeita ja haluat lisää haastetta? Onko samba no pé jo tuttu, mutta haluat oppia lisää? Hyppää keskitason tunnille, niin opit entistäkin enemmän sambasta monipuolisten opettajiemme johdolla!

Taso: Tunnille ovat tervetulleita kaikki vähintään puoli vuotta karnevaalisambaa tanssineet. Tunnilla oletetaan, että samba no pé -askel sujuu ainakin hitaaseen tempoon.

Opettaja/t: Papagaion vaihtuvat ohjaajat (ks. tuntikohtaiset opettajat)

Sisältö: Tunnilla tanssitaan tyylillisesti monipuolisia, vauhdikkaita sambasarjoja, syvennytään tarkemmin perustekniikkaan (perusaskel eli samba no pé, lantion liikkeet, vartalon ja käsien käyttö), harjoitellaan tilan hahmottamista, sambarytmissä liikkumista ja tanssillisuutta. Aivan aloittelijoille suositellaan Alkeet -tuntia.

Erikseen ilmoitettavina maanantaina tanssitaan miesten tyylillä. Kaikki ovat tervetulleita mukaan.

Tavoitteet: Kauden päättyessä oppilaalla tulisi olla hidas samba no pé erilaisine lähtöineen hallussa ja myös perusaskeleen tanssimista nopeampaan tempoon on harjoiteltu runsaasti. Liikevarasto on karttunut monipuolisemmaksi ja improvisointi oman sambaliikevaraston rajoissa on tullut tutuksi. Kurssin aikana on kiinnitetty huomiota myös musiikin rakenteisiin (iskut, säkeistöt, kertosäkeet, breikit jne.) mm. erilaisia koreografioita opiskellessa.

Teematunti ke klo 18.30-19.25

Paneudu samban eri vivahteisiin tällä tunnilla, jolla käsitellään monipuolisesti erilaisia teemoja kuten commercial samba, Salgueiro-tyylin samba, soolotanssi eri soittimien mukaan, esiintyminen jne. Tämän tunnin erityistä herkkua on aina silloin tällöin paikalla oleva livesäestäjä! Sama teema jatkuu 1-2 viikkoa. Seuraa tarjontaa tuntikohtaisten opettajien listalta.

Taso: vaihtuva

Opettaja/t: Papagaion vaihtuvat ohjaajat (ks. tuntikohtaiset opettajat)

Tekniikkatiivari  to klo 19.05-20.15

Haluatko paneutua tekniikan huolelliseen harjoitteluun? Tekniikkatiivarit  ovat 2-3 kerran pituisia ja opettaja on koko kurssin ajan sama. Tekniikkatiivareiden teemat ovat vaihtuvia. Kursseille ei tarvita ennakkoilmoittautumista ja myös yksittäisille tunneille voi tulla.

Taso: vaihtuva

Opettaja/t: Papagaion vaihtuvat ohjaajat (ks. tuntikohtaiset opettajat)

Perjantaitiivari pe klo 18.05-19.00

Tiiviskurssimaista opetusta vaihtuvilla teemoilla. Kurssit ovat 2-3 kerran pituisia ja opettaja on koko kurssin ajan sama. Kursseille ei tarvita ennakkoilmoittautumista ja myös yksittäisille tunneille voi tulla. Seuraa kurssitarjontaa tuntikohtaisten opettajien listalta ja Papagaion Facebook-ryhmässä.

Taso: vaihtuva

Opettaja/t: Papagaion vaihtuvat opettajat (ks. tuntikohtaiset opettajat)

Sambakoulutunti ma klo 19.30-20.30

Järjestetään joka kuukauden ensimmäinen maanantai (jos keikkaryhmällä ei ole keikkatreeniä). Sambakoulutunneista tiedotetaan erikseen.