AIKUISTEN TANSSITUNNIT 2018-2019

Aikuisten tunneille ovat tervetulleita kaikki 16 vuotta täyttäneet. Ei ennakkoilmoittautumista. Lasten tunnit löydät täältä. Lasten ilmoittautuminen: lapset (at) papagaio.fi.

Mukaan tunneille tarvitset liikuntaan soveltuvat vaatteet ja jalkineiksi tossut/tanssilenkkarit/aerobic-kengät. Keskitason tunnilla ja tekniikkatunnilla voit käyttää myös korkokenkiä (lattarikengät tai plataformat, kapeissa koroissa käytettävä muovituppea).

Alkeet ti klo 18.00-18.55

Olitko katsomassa sambakarnevaaleja ja jäit miettimään, ”miten tuonne pääsee mukaan”? Etsitkö iloista ja hikistä lajia, jossa pääset treenaamaan omannäköistäsi tanssia, kuuntelemaan ihanaa musiikkia ja tutustumaan uusiin ihmisiin? Tervetuloa Alkeet -tunnille!

Taso: Jos et ole aikaisemmin tanssinut karnevaalisambaa, tämä on sinulle oikea tunti.

Opettaja/t: Papagaion vaihtuvat opettajat, ks. tuntikohtaiset opettajat

Sisältö: Syyskauden alussa tunti alkaa aivan alusta. Kauden aikana käydään läpi mukavassa vauhdissa perustekniikkaa (perusaskel eli samba no pé, lantionliikkeet, vartalon ja käsien käyttö), tanssitaan lyhyitä sarjoja, harjoitellaan tilan hahmottamista, rytmissä liikkumista ja musiikin kuuntelua.

Tavoitteet: Syyskauden päättyessä oppilaalla tulisi olla selkeä näkemys samban perusliikkeistä sekä hitaasta samba no pésta. Oppilas myös tuntee jonkin verran brasilialaista musiikkia, soittimia ja on kokeillut improvisaatiota koreografian tanssimisen lisäksi. Mikäli etsit ns. perustason tuntia, jossa käydään läpi samballe olennaista liikekieltä ja tanssitekniikkaa rauhallisemmassa tempossa, tämä on juuri se tunti.

 

Keskitaso ti klo 19.00-20.15

Onko takana kokonainen kausi samban alkeita ja haluat lisää haastetta? Onko samba no pé jo tuttu, mutta haluat oppia lisää? Hyppää keskitason tunnille, niin opit entistäkin enemmän sambasta monipuolisten opettajiemme johdolla!

Taso: Tunnille ovat tervetulleita kaikki vähintään puoli vuotta karnevaalisambaa tanssineet. Tunnilla oletetaan, että samba no pé -askel sujuu ainakin hitaaseen tempoon.

Opettaja/t: Papagaion vaihtuvat ohjaajat (ks. tuntikohtaiset opettajat)

Sisältö: Tunnilla tanssitaan tyylillisesti monipuolisia, vauhdikkaita sambasarjoja, syvennytään tarkemmin perustekniikkaan (perusaskel eli samba no pé, lantion liikkeet, vartalon ja käsien käyttö), harjoitellaan tilan hahmottamista, sambarytmissä liikkumista ja tanssillisuutta. Aivan aloittelijoille suositellaan Alkeet -tuntia.

Joka kuukauden ensimmäisenä tiistaina tanssitaan miesten tyylillä. Kaikki ovat tervetulleita mukaan.

Tavoitteet: Kauden päättyessä oppilaalla tulisi olla hidas samba no pé erilaisine lähtöineen hallussa ja myös perusaskeleen tanssimista nopeampaan tempoon on harjoiteltu runsaasti. Liikevarasto on karttunut monipuolisemmaksi ja improvisointi oman sambaliikevaraston rajoissa on tullut tutuksi. Kurssin aikana on kiinnitetty huomiota myös musiikin rakenteisiin (iskut, säkeistöt, kertosäkeet, breikit jne.) mm. erilaisia koreografioita opiskellessa.

Teematunti ke klo 18.30-19.25

Taso: Tunnin taso vaihtelee

Opettaja/t: Papagaion vaihtuvat ohjaajat (ks. tuntikohtaiset opettajat)

 

Tekniikka keski-jatko to klo 19.00-20.15

Oletko tanssinut jo pidempään ja haluat paneutua tekniikan huolelliseen harjoitteluun? Etsitkö haastavampaa tuntia, jolla käydään läpi samban olennaisimpia ja myös haastavia liikkeitä, tekniikoita sekä samba no péta läpi? Tämä tunti on sinulle!

Taso: Tunnille ovat tervetulleita kaikki vähintään keskinopean samba no pén ja perustekniikan taitavat.

Opettaja/t: Papagaion vaihtuvat ohjaajat (ks. tuntikohtaiset opettajat, päivittyy pian)

Sisältö: Tunnilla harjoitellaan erityisesti samban perustekniikkaa (perusaskel samba no pé, lantion liikkeet, vartalon ja käsien käyttö), tilan hahmottamista ja rytmissä liikkumista. Harjoituksissa keskitytään samba no pé -askeleen tekniikkaan sekä hitaassa että nopeassa tempossa, hiotaan samba no pé:n variaatioita, lantion ja vartalon liikkuvuutta sekä käsien käyttöä. Tällä tunnilla saat halutessasi ohjaajalta palautetta.

Tavoitteet: Kauden päättyessä oppilaalla on vahva käsitys samba no pésta eri tyyleillä ja eri tempoissa. Tämän lisäksi oppilaan perustekniikka on vahva ja liikevarasto laaja.

Papagaio Groove pe klo 18.00-18.55

Etsitkö iloista ja letkeää tuntia, jossa tanssitaan muutakin kuin karnevaalisambaa? Haluatko heittää korkkarit nurkkaan ja vain nauttia musiikista sekä hauskoista ja monentyylisistä koreografioista? Tule svengaamaan Groove-tunnille!

Taso: Papagaio Groove sopii kaiken tasoisille. Tule kokeilemaan!

Opettaja/t: Papagaion vaihtuvat opettajat (ks. tuntikohtaiset opettajat)

Sisältö: Tunnilla käydään vaihtuvasti erilaisia afrobrasilialaisten tanssien tyylilajeja, niille ominaista liikevalikoimaa ja rytmejä. Musiikkilajeina kuullaan samba-reggaen eri tyylejä traditionaalisemmasta popimpaan, iloisia axé-karnevaalitansseja ja letkeää pagodea, saatetaanpa välillä ottaa vaikutteita myös maracatusta tai funkista. Tunnilla painotetaan erityisesti vartalon ja käsien liikkuvuutta ja laajoja linjoja.

Tavoitteet: Kauden päättyessä oppilas on tanssinut brasilialaisen tanssin eri alalajeja ja oppinut monipuolista ja kokonaisvaltaista vartalon käyttöä. Erilaiset musiikkilajit ovat myös tulleet tutuksi.

Sambakoulutunti ma klo 19.30-20.30

Järjestetään joka kuukauden ensimmäinen maanantai (jos keikkaryhmällä ei ole keikkatreeniä). Sambakoulutunneista tiedotetaan erikseen.