AIKUISTEN TANSSITUNNIT KEVÄT 2022

Tällä hetkellä tanssituntitarjontamme sisältää kolme viikkotuntia eri tasoilla: alkeet, keskitaso ja jatkotaso. Lisäksi yksityistunteja ja tiiviskursseja. Näistä ilmoitetaan aina erikseen. Seuraa erityisesti Facebook-ryhmäämme.

Aikuisten tunneille ovat tervetulleita kaikki 16 vuotta täyttäneet. Lasten tunnit löydät täältä. Lasten ilmoittautuminen: lapset (at) papagaio.fi.

Samban alkeet 18.1.-8.2.

Tiistaisin klo 18.15-19.10

Samban alkeet -kurssilla tutustutaan karnevaalisamballe ominaiseen vartalon käyttöön ja musiikin rytmiin sekä opetellaan perusaskel, samba no pé, ihan alusta lähtien. Lisäksi opetellaan myös muita karnevaalisamban liikkeitä sekä niiden yhdistämistä lyhyinä sarjoina. Et tarvitse aiempaa tanssikokemusta. Opettajina toimivat Papagaion vaihtuvat ohjaajat ks. tuntikohtaiset opettajat.

Kurssi järjestetään tiistaisin klo 18.15-19.10. Neljän kerran kurssin opetuskerrat ovat 18.1., 25.1., 1.2., ja 8.2. Tunnit pidetään online-tunteina ja lähetetään kurssin sisäisessä fb-ryhmässä fb-live-lähetyksinä. Tarkoitus on että osallistujat ovat mukana livelähetyksissä, sillä tunnin tallenteissa on katkoksia äänessä. Jos ryhmäliikunta taas sallitaan, jatkamme hybridimuotoista opetusta, eli online-tunnit jatkuvat koko neljän kerran kurssin ajan, mutta paikalle voidaan ottaa myös pienryhmä tanssijoita. Salipaikat tulevat jakoon kurssin sisäisessä fb-ryhmässä.

Kurssille ilmoittautuminen

Vahvistat ilmoittautumisesi koko kurssille seuraavasti:

 1. Maksa kurssimaksu: 20€ jäsenille (ja 32€ ei-jäsenille) tilinumeroon FI1880001802105628 (Danske Bank), viitenumerolla 12344. Vaihtoehtoisesti kurssimaksun voi maksaa Papagaion sarjakortilla (4 kertaa kortista), Mobilepaylla (vastaanottajakenttään koodi 57511 ja viestiin T) tai liikuntaedulla (Smartum, EPassi)
 2. Laita lisäksi kuva maksukuitista (tai ruksatusta sarjakortista) osoitteeseen tanssi.papagaio@gmail.com viimeistään maanantaina 17.1. (viestin otsikoksi Samban alkeet). Kun olet lähettänyt sähköpostin saat sähköpostitse kutsun kurssin suljettuun fb-ryhmään. Liity ryhmään heti kun saat vastaussähköpostin.

Samban keskitaso 11.1.-1.2.

Tiistaisin klo 19.15-20.15

Onko takana kokonainen kausi samban alkeita ja haluat lisää haastetta? Onko samba no pé jo tuttu, mutta haluat oppia lisää? Hyppää keskitason tunnille, niin opit entistäkin enemmän sambasta monipuolisten opettajiemme johdolla! Tunnilla tanssitaan tyylillisesti monipuolisia, vauhdikkaita sambasarjoja, syvennytään tarkemmin perustekniikkaan (perusaskel eli samba no pé, lantion liikkeet, vartalon ja käsien käyttö), harjoitellaan tilan hahmottamista, sambarytmissä liikkumista ja tanssillisuutta. Tunnille ovat tervetulleita kaikki vähintään puoli vuotta karnevaalisambaa tanssineet. Tunnilla oletetaan, että samba no pé -askel sujuu ainakin hitaaseen tempoon.

Opettajat: tuntikohtaiset opettajat.

Kurssi järjestetään tiistaisin klo 19.15-20.15. Neljän kerran kurssin opetuskerrat ovat 11.1., 18.1., 25.1., ja 1.2. Tunnit pidetään online-tunteina niin kauan kun nykyiset rajoitukset ovat voimassa. Tunnit lähetetään kurssin sisäisessä fb-ryhmässä fb-live-lähetyksinä tai mahdollisesti Zoomin välityksellä (linkki jaetaan ryhmässä). Tarkoitus on että osallistujat ovat mukana livelähetyksissä, sillä tunnin tallenteissa on katkoksia äänessä. Jos ryhmäliikunta taas sallitaan, jatkamme hybridimuotoista opetusta, eli online-tunnit jatkuvat koko neljän kerran kurssin ajan, mutta paikalle voidaan ottaa myös pienryhmä tanssijoita. Salipaikat tulevat jakoon kurssin sisäisessä fb-ryhmässä.

Kurssille ilmoittautuminen

Vahvistat ilmoittautumisesi koko kurssille seuraavasti:

 1. Maksa kurssimaksu: 20€ jäsenille (ja 32€ ei-jäsenille) tilinumeroon FI1880001802105628 (Danske Bank), viitenumerolla 12344. Vaihtoehtoisesti kurssimaksun voi maksaa Papagaion sarjakortilla (4 kertaa kortista), Mobilepaylla (vastaanottajakenttään koodi 57511 ja viestiin T) tai liikuntaedulla (Smartum, EPassi)
 2. Laita lisäksi kuva maksukuitista (tai ruksatusta sarjakortista) osoitteeseen tanssi.papagaio@gmail.com viimeistään maanantaina 10.1. (viestin otsikoksi Samban keskitaso). Kun olet lähettänyt sähköpostin saat sähköpostitse kutsun kurssin suljettuun fb-ryhmään. Liity ryhmään heti kun saat vastaussähköpostin.

Samban jatkotaso 12.1.-2.2.

Keskiviikkoisin klo 18-19

Papagaion kevään ensimmäisen Samban jatkotason kurssin ohjaa Paraíso do Tuiutin baterian prinsessa Mayara Lima suoraan Rio de Janeirosta. Tunnit pidetään online-tunteina Zoomissa. Tunnit ovat jatkotasoisia, eli samba no pé olisi hyvä osata enredo-tempoon. Tyypillisesti Mayaran tunneilla tehdään lyhyitä koreografiapätkiä, treenataan erilaisia jalkakikkailuja ja tanssitaan paljon samba no pé:ta.

Kurssi järjestetään keskiviikkoisin klo 18-19 Suomen aikaa. Neljän kerran kurssin opetuskerrat ovat 12.1., 19.1., 26.1 ja 2.2. Zoom-linkki julkaistaan kurssin sisäisessä fb-ryhmässä. Tarkoitus on, että osallistujat ovat mukana livelähetyksissä, sillä tunnista ei tule tallennetta. Mayara on luvannut kuitenkin kuvata videon opetetusta koreografiasta. Mayara puhuu vain portugalia, mutta hänen opetustaan on helppo seurata, vaikka ei ymmärrä kieltä. Papagaion passista Cassio on tunnilla mukana ja toimii tulkkina tarpeen vaatiessa.

Mayara Lima on 24-vuotias menestynyt sambista. Hän aloitti sambaharrastuksen hyvin nuorena ja osallistui ensimmäisille karnevaaleilleen lasten kulkueessa Aprendizes do Salgueiron koreografioidussa alassa. Jo heti seuraavana vuonna hän innostui passista-alasta ja samba vei mennessään. Vuonna 2011 hän osallistui ensimmäisen kerran karnevaaleille Acadêmicos do Salgueiron kulkueessa ja oli Salgueirossa seuraavat yhdeksän vuotta. Sen lisäksi hän on edustanut Paraíso do Tuiutia, jossa on tälläkin hetkellä. Sambauransa aikana Mayara on ansioitunut passistana, muusana ja nyt baterian prinsessana. Hän on lisäksi ollut baterian kuningattarena Mocidade Unida da Cidade de Deusissa.

Kurssille ilmoittautuminen

Vahvistat ilmoittautumisesi koko kurssille seuraavasti:

 1. Varaa paikka kurssille doodlesta. Kurssille otetaan 30 osallistujaa. ILMOITTAUTUMISLINKKI: https://doodle.com/poll/9wskf7snu5kmqhgn?utm_source=poll&utm_medium=link
 2. Maksa kurssimaksu: 20€ jäsenille (ja 32€ ei-jäsenille) tilinumeroon FI1880001802105628 (Danske Bank), viitenumerolla 12344. Vaihtoehtoisesti kurssimaksun voi maksaa Papagaion sarjakortilla (4 kertaa kortista), Mobilepaylla (vastaanottajakenttään koodi 57511 ja viestiin T) tai liikuntaedulla (Smartum, EPassi)
 3. Laita lisäksi kuva maksukuitista (tai ruksatusta sarjakortista) osoitteeseen tanssi.papagaio@gmail.com viimeistään tiistaina 11.1. (viestin otsikoksi Samban jatkotaso). Kun olet lähettänyt sähköpostin saat sähköpostitse kutsun kurssin suljettuun fb-ryhmään. Liity ryhmään heti kun saat vastaussähköpostin.

Sambistan kehonhuolto 17.1-10.2.

Papagaion kevään uutuutena Sambistan kehonhuolto tarjoaa tanssitreeniä tukevaa taukoliikuntaa sekä venyttelyä samban säestyksellä. Kurssin ohjaa Papagaion passistat Kaisa ja Salla. Tällä 4 viikon kurssilla julkaistaan viikoittain 2 uutta videotallennetta, maanantaisin julkaistaan taukoliikuntatallenne ja torstaisin lihashuoltotreeni. Kurssi alkaa 17.1. Kurssiin kuuluu yhteensä 8 videotallennetta: 4 kpl noin 30 min lihashuoltotuntia sekä 4 kpl noin 10 min taukoliikuntaosuudet. Tallenteet julkaistaan kurssin omassa fb-ryhmässä ja ovat käytössä helmikuun loppuun asti.

Kurssille ilmoittautuminen

Vahvistat ilmoittautumisesi koko kurssille seuraavasti:

 1. Maksa kurssimaksu: 20€ jäsenille (ja 32€ ei-jäsenille) tilinumeroon FI1880001802105628 (Danske Bank), viitenumerolla 12344. Vaihtoehtoisesti kurssimaksun voi maksaa Papagaion sarjakortilla (4 kertaa kortista), Mobilepaylla (vastaanottajakenttään koodi 57511 ja viestiin T) tai liikuntaedulla (Smartum, EPassi)
 2. Laita lisäksi kuva maksukuitista (tai ruksatusta sarjakortista) osoitteeseen tanssi.papagaio@gmail.com viimeistään sunnuntaina 16.1. (viestin otsikoksi Sambistan kehonhuolto). Kun olet lähettänyt sähköpostin saat sähköpostitse kutsun kurssin suljettuun fb-ryhmään. Liity ryhmään heti kun saat vastaussähköpostin.

Nostalgiatunnit 29.1.-12.2.

Lauantaisin klo 11-12

Onko sinulla pitkä tauko samban tanssimisessa? Haluaisitko viritellä uudestaan tanssimooveja vanhojen, klassikkosambojen ja samba-reggaen tahtiin? Vai eikö polvet kestä enää nopeampitempoisia tunteja? Nostalgia-tunnilla etenemme normaalitunteja rauhallisempaan tempoon ja liikkeet ovat pehmeitä, unohtamatta kuitenkaan samban perusrytmiä ja liikkumista. Tunti on tarkoitettu jo aikaisemmin sambaa tanssineille, joille samballe ominainen liikekieli on tuttua. Tunnit sopivat myös baianoille ja baiana-alasta kiinnostuneille. Ohjaajana toimii Kirsi Lindroos.

Kurssi kolmena peräkkäisenä lauantaina klo 11-12. Kurssin opetuskerrat ovat 29.1., 5.2. ja 12.2. Tunnit pidetään online-tunteina niin kauan kun nykyiset rajoitukset ovat voimassa. Tunnit lähetetään kurssin sisäisessä fb-ryhmässä fb-live-lähetyksinä. Tarkoitus on että osallistujat ovat mukana livelähetyksissä, sillä tunnin tallenteissa on katkoksia äänessä. Jos ryhmäliikunta taas sallitaan, jatkamme hybridimuotoista opetusta, eli online-tunnit jatkuvat koko 3:n kerran kurssin ajan, mutta paikalle voidaan ottaa myös pienryhmä tanssijoita. Salipaikat tulevat jakoon kurssin sisäisessä fb-ryhmässä.

Kurssille ilmoittautuminen

Vahvistat ilmoittautumisesi koko kurssille seuraavasti:

 1. Maksa kurssimaksu: 15€ jäsenille (ja 24€ ei-jäsenille) tilinumeroon FI1880001802105628 (Danske Bank), viitenumerolla 12344. Vaihtoehtoisesti kurssimaksun voi maksaa Papagaion sarjakortilla (3 kertaa kortista), Mobilepaylla (vastaanottajakenttään koodi 57511 ja viestiin T) tai liikuntaedulla (Smartum, EPassi)
 2. Laita lisäksi kuva maksukuitista (tai ruksatusta sarjakortista) osoitteeseen tanssi.papagaio@gmail.com viimeistään perjantaina 28.1. (viestin otsikoksi Nostalgiatunti). Kun olet lähettänyt sähköpostin saat sähköpostitse kutsun kurssin suljettuun fb-ryhmään. Liity ryhmään heti kun saat vastaussähköpostin.

Miesten tyyli kevät 2022

Miesten tyylin tunnit jatkuvat kun Luolalla voi jälleen treenata.